Duurzaamheid is belangrijk voor Ernst Schipper (Andersgaankijken). Zowel prive als zakelijk. Duurzaamheid is niet alleen het terugbrengen van je CO2 uitstoot, maar ook de manier waarop je (samen)werkt. Ik geloof dat alle kleine beetje helpen. Ik kies bijvoorbeeld bewust voor het delen van kennis om mijn vakgebied blijvend te kunnen versterken. Elke opdracht die ik afrond sluit ik af met een ‘garantieperiode’ waarin mijn opdrachtgever kosteloos ondersteuning kan krijgen.

Ik neem groene stroom af en neem elk jaar maatregelen om mijn energieverbruik te verlagen. Ik werk vaak mobiel om zo mijn reiskilometers te beperken en deel kantoorruimte als ik die nodig heb. Ik factureer via e-mail en vraag dit ook aan mijn leveranciers. Indien mogelijk kies ik bij zakenlunches en -diners voor duurzame producten/locaties.

  • Als primair vervoermiddel gebruik ik bij voorkeur fiets en OV.
  • De hostingprovider van mijn websites compenseert onder andere haar CO2 uitstoot.
  • Mijn mobiele telefoonprovider heeft een beleid op het gebied van duurzaamheid en beperkt haar CO2 uitstoot. Klik hier voor de rapportages hierover.
  • Een gedeelte van mijn inkomen doneer ik aan goede doelen, dit jaar bijvoorbeeld de voedselbank, VSO en AMREF Flying Doctors